Met “CISO as a Service” bieden we een oplossing voor het procesmatig bewaken van uw  informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging is niet meer weg te denken uit organisaties. Organisaties willen en moeten vandaag de dag beschikken over voldoende kennis, capaciteit en organisatiestructuur om het brede palet aan uitdagingen aan te kunnen.
Alleen een afgewogen inzet van informatiebeveiliging minimaliseert de risico’s zonder een belemmering voor het zakendoen te vormen. Centrale aansturing door een ter zake kundige Chief Information Security Officer (CISO), die in staat is in de taal van alle betrokkenen (Raad van Bestuur, Business Managers en medewerkers, IT-Managers en medewerkers) te spreken betekent de basis voor een gedegen aanpak, die door alle partijen wordt ondersteund. Er ligt een grote marktdruk op ervaren krachten. Wij kunnen deze realiteit niet veranderen, maar wij kunnen wel onze expertise zo efficiënt mogelijk inzetten. Daarvoor hebben wij de “CISO as a Service” als dienst beschikbaar.

Reden waarom u ons inschakelt: Uw organisatie is niet groot genoeg om fulltime een eigen, vaste CISO te hebben of u laat uw CISO ondersteunen waardoor hij meer tijd kan omzetten in prioriteit.

“CISO as a Service” wordt bij meer dan één klant ter beschikking gesteld en maakt deel uit van een beschikbare poel van CISO’s, die onderling regelmatige hun kennis over het vakgebied uitwisselen.
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een ISMS tool met datasets van standaard normenkaders als ISO27001/27002, BIR en NEN7510. Op basis van deze datasets worden risico-analyses uitgevoerd en acties gedefinieerd. De ISMS tool ondersteunt de CISO bij de implementatie van beveiligingsaspecten en het in control zijn. Hiermee is tevens de overdracht, in geval van bijvoorbeeld ziekte of vakantie, gewaarborgd.

Deze aanpak biedt u de volgende voordelen:

De CISO is onmiddellijk inzetbaar en bezit direct de juiste kennis en vaardigheden van bewezen methodes en standaarden.
Deze persoon heeft toegang tot specialistische kennis van zijn collega’s.